Tort de ciocolata

de jolygina in Torturi, 15 Iun 2010 | 5840 vizualizari

 

un tort cu gust delicios ca in vremurile vechi

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 200g unt moale
  • 160g faina
  • 200g zahar
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • crema
  • 250g frisca lichida
  • 200g ciocolata amaruie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri gem de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

se freaca untul cu ouale si zaharul pana se formeaza o crema spumoasa

dupa ce am amestecat ingredientele fainoase (faina,cacaoa,praful de copt)le incorporam usor in crema de unt cu oua si turnam aceasta compozitie intr-o forma rotunda dupa care o introducem la cuptor circa 30min

crema

punem frisca si ciocolata pe foc pana se topeste ciocolata amestecam avand grija sa nu se prinda ,dupa care punem si cele 2 linguri de zahar pudra,luam aceasta compozitie de pe foc si o batem cu mixerul pana capata o culoare lucioasa ,adaugam si esenta de rom dupa care dam la frigider pentru 30min

cand s-a intarit crema taiem blatul de tort in trei si insiropam fiecare foaie dupa care il umplem cu crema si ornam dupa preferinte ,eu l-am ornat cu frisca

pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (6)

jolygina 1

05.10.2010, 01:09

multumesc ,intradevar este unu dintre torturile noastre preferate este foarte gustos

ela 1

05.10.2010, 01:14

ei,in sfarsit iti vedem si noi fatza

jolygina 1

04.09.2011, 17:49

cea a baitului

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat fara piscoturi